Caprari Małgorzata
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Poradniki i przewodniki
(2)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(4)
Placówka
Wypożyczalnia Dukla
(4)
Autor
Zarawska Patrycja (1970- )
(210)
Steel Danielle (1947- )
(172)
Roberts Nora (1950- )
(152)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(145)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(117)
Caprari Małgorzata
(-)
Fabianowska Małgorzata
(106)
Sandemo Margit (1924-2018)
(102)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(96)
Disney Walt (1901-1966)
(94)
Prus Bolesław (1847-1912)
(94)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(92)
Christie Agatha (1890-1976)
(90)
Chotomska Wanda (1929-2017)
(83)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(82)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(80)
Chmielewska Joanna (1932-2013)
(79)
Courths-Mahler Hedwig (1867-1950)
(79)
Zimnicka Iwona (1963- )
(75)
Szancer Jan Marcin (1902-1973)
(74)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(74)
Krentz Jayne Ann (1948- )
(69)
Drewnowski Jacek
(68)
Górski Wojciech
(68)
King Stephen (1947- )
(68)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(68)
Masterton Graham (1946- )
(66)
Mróz Remigiusz (1987- )
(61)
Rozwadowski Stanisław
(61)
May Karl (1842-1912)
(60)
Tuwim Julian (1894-1953)
(60)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(59)
Głowińska Anita
(58)
Szulc Andrzej
(58)
Lingas-Łoniewska Agnieszka (1972- )
(56)
Mazan Maciejka
(56)
Marlier Marcel (1930-2011)
(54)
Siewior-Kuś Alina
(54)
Spirydowicz Ewa
(54)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(53)
Stelmaszyk Agnieszka (1976- )
(53)
Polak Kamil
(52)
Astley Neville
(51)
Cussler Clive (1931- )
(51)
Delahaye Gilbert (1923-1997)
(50)
Orzeszkowa Eliza (1841-1910)
(50)
Horst Jørn Lier (1970- )
(49)
Webb Holly
(49)
Godula Patrycja
(48)
Michalak Katarzyna (1969- )
(48)
Baker Mark (1959- )
(47)
Kraśko Jan (1954- )
(47)
Sandemo Margit (1924-2018). Saga o ludziach lodu
(47)
Marciniakówna Anna
(46)
Mortka Marcin (1976- )
(46)
Nożyńska-Demianiuk Agnieszka (1964- )
(46)
Przybyłek Agata
(46)
Wilusz Tomasz
(46)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(44)
Iwaszkiewicz Jarosław (1894-1980)
(44)
Jaczewska Edyta
(44)
Makuszyński Kornel (1884-1953)
(44)
Williams Sophy
(44)
Fabisińska Liliana (1971- )
(43)
Pintara Maciej
(43)
Praski Łukasz
(43)
Wilczyńska Karolina (1973- )
(43)
Jax Joanna (1969- )
(42)
Królicki Zbigniew A. (1954- )
(42)
Nawrot Bogumiła
(42)
Ochab Janusz (1971- )
(42)
Siesicka Krystyna (1928- )
(42)
Zieliński Bronisław (1914-1985)
(42)
Cholewińska-Szkolik Aniela
(41)
Fox Marta (1952- )
(41)
Musierowicz Małgorzata (1945- )
(41)
Nesme Alexis
(41)
Berkane Nadia (1973- )
(40)
Busquets Carlos
(40)
Clark Brenda
(40)
Fredro Aleksander (1793-1876)
(40)
Palmer Diana (1946- )
(40)
Rodziewiczówna Maria (1864-1944)
(40)
Szal Marek
(40)
Coelho Paulo (1947- )
(39)
Gruca Magdalena
(39)
MacLean Alistair (1922-1987)
(39)
Mirek Krystyna
(39)
Szekspir William (1564-1616)
(39)
Szulc Marian
(39)
Cholewa Piotr W. (1955- )
(38)
Dobrowolski Patryk
(38)
Kownacka Maria (1894-1982)
(38)
Coben Harlan (1962- )
(37)
Dobrzańska-Gadowska Anna
(37)
Kledzik Emilia (1982- )
(37)
Myśliwy Agnieszka
(37)
Nowak Ewa (1966- )
(37)
Olejnik Donata
(37)
Pilipiuk Andrzej (1974- )
(37)
Stefaniuk Małgorzata
(37)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(2)
Temat
Jajka
(1)
Kucharstwo
(1)
Likiery
(1)
Nalewka (napój alkoholowy)
(1)
Psy
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(2)
Książka kucharska
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(3)
Opieka nad zwierzętami i weterynaria
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
(Kuchnia Domowa)
Dziedzina i ujęcie
Jajka to bogate źródło białka oraz życiodajnych mikroskładników (witaminy, cynk, wapń, fosfor, żelazo). W książce przedstawiono 200 receptur na smaczne dania z jajek serwowanych na różne sposoby: na twardo, z farszem, sadzone, podawane jako jajecznica, sałatki, omlety, frittaty, tortille, suflety i zapiekanki.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Dukla
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Temat
Dziedzina i ujęcie
Był czas, kiedy zupom wypowiedziano prawdziwą wojnę. Zarzucano im, że się od nich tyje. Na szczęście moda na dobre jedzenie przywróciła im miejsce na naszych stołach. Jest kilka sekretów przygotowania naprawdę smacznej zupy. Pierwszy - to woda. Najlepiej jest ugotować zupę na wodzie jeśli nie źródlanej, to przynajmniej - oligoceńskiej, naprawdę warto. Drugi sekret dotyczy warzyw. Zamiast kroić je w kostkę, lepiej zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Przed zalaniem wodą warto poddusić je w niewielkiej ilości tłuszczu. Zupom przygotowywanym na mięsnych wywarach (także drobiowych i rybnych), bardzo poprawi smak siekana zielenina, którą posypujemy je bezpośrednio przed podaniem. Można wypracować sobie własną „zieloną mieszankę”, której skład dobra gospodyni trzyma zazwyczaj w sekrecie, zdradzając go co najwyżej córkom. [z okładki]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Dukla
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Dukla
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Dukla
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej