33658
Book
In basket
Był czas, kiedy zupom wypowiedziano prawdziwą wojnę. Zarzucano im, że się od nich tyje. Na szczęście moda na dobre jedzenie przywróciła im miejsce na naszych stołach. Jest kilka sekretów przygotowania naprawdę smacznej zupy. Pierwszy - to woda. Najlepiej jest ugotować zupę na wodzie jeśli nie źródlanej, to przynajmniej - oligoceńskiej, naprawdę warto. Drugi sekret dotyczy warzyw. Zamiast kroić je w kostkę, lepiej zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Przed zalaniem wodą warto poddusić je w niewielkiej ilości tłuszczu. Zupom przygotowywanym na mięsnych wywarach (także drobiowych i rybnych), bardzo poprawi smak siekana zielenina, którą posypujemy je bezpośrednio przed podaniem. Można wypracować sobie własną „zieloną mieszankę”, której skład dobra gospodyni trzyma zazwyczaj w sekrecie, zdradzając go co najwyżej córkom. [z okładki]
Availability:
Wypożyczalnia Dukla
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
Cumulative index/finding aids note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again